keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Raparperipannari

Äiti oli kutsunut pojat leipomaan raparperipiirakkaa, mutta jouduttiin kieltäytyä, koska oltiin tulossa mökille. Poikien kuitenkin teki kovasti mieli raparperia, joten lupasin tehdä raparperipannarin. Pannukakkua olisin tehnyt muutenkin :)

Lisukkeena meillä oli tällä kertaa mansikkahilloa ja suklaakermavaahtoa. Syötiin terassilla, koska oli kaunis ilta :)



Laitan tähän ohjeen ylös, koska en ikinä muista pannarissa jauhojen määrää :D Tämä on siis piirakkavuoan kokoiselle pannukakulle:

2 munaa
5dl maitoa
0,5dl juoksevaa margariinia tai öljyä
2,5dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa

Piirakkavuoan pohjalle laitoin 5 pientä raparperin vartta, jotka olin pyörittänyt sokerissa. Päälle kannattaa ripotella hieman perunajauhoja, huomasin jälkeenpäin ;) Paistetaan uunissa 250 asteessa 15min, jonka jälkeen pienennetään lämpöä 225 asteeseen, ja paistetaan kypsäksi.

Tämä maistui kaikille hyvin. Toinen pojista jopa lusikalla otti vuoasta viimeiset rippeet. Kunnes sattui pelkkä raparperi suuhun :D



Ensi kerralla varaan enemmän maitoa, ja teen koko pellillisen. Riittäisi seuraavallekin päivälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)